Genskab dit lækre badekar med maling af badekar

Du behøver ikke at skille dig af med dit badekar, blot fordi det er mærket af tidens tand. Emaljen i et badekar bliver naturligt slidt med tiden, og efter en årrække med måske daglige bade, vil der opstå tydelige misfarvninger i dit badekar. Du vil opleve, at der rundt langs kanten af karret samler sig en rand med en ucharmerende gullig eller brunlig nuance. Overfladen føles ru, og dette skyldes de aflejringer af kalk og okker, som også giver anledning til misfarvningen.

Omkring armatur, rør og afløb vil der ligeledes være misfarvninger af okker, kalk og rust, som kan aflejre sig, fordi emaljen er så slidt, at den ikke længere kan virke afvisende. Der samler sig ofte hud- og sæbe rester i disse plamager, hvilket gør badekarret uhygiejnisk og uhumsk. Men til alt held er sliddet kun overfladisk. Dette betyder, at du ikke behøver at smide badekarret ud – du vil i langt de fleste tilælde kunne genskabe dit smukke og lækre badekar med en reemaljering.

Maling af badekar – hvordan foregår det?

En maling af badekar, eller reemaljering, foregår derved, at håndværkerne først sliber dit badekar grundigt. Ved denne slibning opnås en jævn og ensartet overflade, og de grimme skjolder og plamager forsvinder. Når den gamle emalje således er slebet bort, påføres et emaljerings materiale, som består af et to komposit af akryl og uretan.

Den nye emaljer hærder op i løbet af 24 timer – og så kan du tage dit nye, skinnende badekar i brug igen. Du slipper for udgiften til nedbrydning af fundamentet omkring karret, bortskaffelse af dit gamle badekar, samt indkøb af et nyt. En erfaren og dygtig håndværker kan få dit badekar til at stå som funklende nyt i løbet af få timer. Og så kan du atter nyde en wellness stund i ny og næ. Få mere info på maling-af-badekar.dk