Rottebekæmpelse skal man ikke prøve at bekæmpe

08 February 2021
Anders Lundtang Hansen

Det skal virkelig forstås på den måde, som vi skriver det i vores overskrift: hvis man har problemer med rotter, så skal man få gjort noget ved det.

Man skal ikke bare være passiv, og man bør da slet ikke forsøge at hindre rottefængernes arbejde!

Vi skal lige kommentere med det samme, at nogle rotter skam godt kan være kæledyr i form af kælerotter, men så er de skabt til sådan et liv.

Her taler vi om rotter, der lever i kloakker med videre, der bringer sygdomme ind i hjem og på arbejdspladser. Det skal man have gjort noget ved.

Derfor har man da også en hotline i de fleste kommuner, hvor man kan ringe ind og melde, at man mistænker eller ved, at man har problemer med rotter, så de kan sende skadedyrsbekæmpelse ud.

Det kan så være i form af en rottebekæmper i Faxe, hvis problemet er lokaliseret her.

Du gør ikke nogen en tjeneste ved at sikre rotterne

I vores moderne tid er der kommet øget fokus på dyrevelfærd, og det er skam kun en god ting – i langt de fleste tilfælde.

Men der findes også rovdyr for nogle og skadedyr for andre, og rotter i naturen er skadedyr for os mennesker. Bare rolig, vi får nok næppe aflivet alle rotter i verden, men vi skal ikke have dem ind i vores hjem.

Rotterne bliver også aflivet i et snuptag, så de ikke lider mere smerte, end hvad der er nødvendigt.

Men du skal ikke begynde at fjerne de fælder, hvis du ser dem, og du skal ikke køre en hetz mod den slags skadedyrsbekæmpere.

I gamle dage ville man nok gerne have vist, at rotter bar rundt på sygdomme, så man kunne have udgået en masse sygdomme.

Så faktisk ved at man får gjort noget ved rotterne, er din overlevelse større – og måske var det netop ved at bekæmpe rotter, at du kunne være her i dag, fordi dine forfædre ikke døde!

Flere Nyheder